Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2006

προπαγάνδα...

«Δεν υπήρξε καμία αναφορά σε κανέναν αριθμό», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος σε χθεσινή συνέντευξή του και πρόσθεσε: «Αυτά τα περί 250.000 συμβασιούχων αποτελούν προπαγάνδα, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουν - και πολύ περισσότερο οι τότε κυβερνώντες - ότι οι συμβασιούχοι ούτε ήταν ούτε είναι, ούτε μπορούσαν να είναι 250.000». (ΝΕΑ, 15/11/2006)

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ...Θέλω να σας πω και κάτι ακόμα. Εμείς βγήκαμε πρώτοι και είπαμε να λήξει επιτέλους η εκκρεμότητα με αυτούς τους 250.000 ανθρώπους, συμβασιούχους. Και να κάνουμε τι, να τους απαλλάξουμε από την ομηρία, από μια μικροκομματική, μικροπολιτική ομηρία, στην οποία τους κρατάει τόσα χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και εγώ δεν το λέω δημοκρατικά και να σας το αποδείξω. Πρώτα απ" όλα θα εφαρμόσουμε αυτό που λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν καλύπτουν οι άνθρωποι αυτοί πραγματικές και πάγιες ανάγκες, πώς τους έχεις σε εκκρεμότητα χρόνια και χρόνια; Είναι αδιανόητο αυτό, είναι τεράστιο κοινωνικό και ανθρώπινο πρόβλημα.
Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ομηρία.
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Ομηρία. Αλλά για να σας αποδείξω του λόγου το αληθές, περί μη διακρίσεων και διαχωρισμών, οι άνθρωποι αυτοί στη μεγάλη τους πλειοψηφία, όχι στη μεγάλη, στη σχεδόν συντριπτική πλειοψηφία, απασχολούνται σε αυτές τις θέσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Δε με ενδιαφέρει αυτό κ. Θεοδωράκη, καθόλου δε με ενδιαφέρει αυτό. Εγώ θέλω ανθρώπους, πρώτον το κράτος να μην είναι άδικο, δεν μπορεί να σε απασχολεί επί 3 - 4 χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις και να κάνει, με συγχωρείτε, "το παγώνι" ότι δε σε ξέρει την επόμενη μέρα, διότι τότε το ίδιο το κράτος είναι αναξιόπιστο. Δεύτερον, οι άνθρωποι αυτοί να αποδώσουν πραγματικά στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους.
(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ STAR CHANNEL "ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, 3/3/2004)

2 σχόλια:

Agobooks είπε...

«πρώτον το κράτος να μην είναι άδικο, δεν μπορεί να σε απασχολεί επί 3 - 4 χρόνια με ανανεούμενες συμβάσεις και να κάνει, με συγχωρείτε, "το παγώνι" ότι δε σε ξέρει την επόμενη μέρα, διότι τότε το ίδιο το κράτος είναι αναξιόπιστο».
Πως το λέει αυτό , Άννα, ο μεγάλος; Παγώνι ε;
Τς, τς, τς, τς !
Είναι μεγάλο…παγώνι !

anna είπε...

Κύριε υπουργέ, γιατί δεν παραδέχεται η κυβέρνηση ότι η εξαγγελία για μονιμοποίηση των 250.000 συμβασιούχων, από τον Πρωθυπουργό προεκλογικά, ήταν ένα λάθος ώστε να μην απολογείστε συνεχώς γι' αυτό το θέμα;

Πρ. Παυλόπουλος: Η εμμονή ορισμένων να αποδίδουν στον Πρωθυπουργό, προεκλογικώς, την εξαγγελία ότι «θα μονιμοποιηθούν 250.000 συμβασιούχοι» εντάσσεται στο πλαίσιο μιας οργανωμένης επιχείρησης παραπληροφόρησης, η οποία στόχο έχει να κρύψει την αλήθεια, που είναι η εξής: Η κυβέρνηση Καραμανλή, πιστή στα όσα έχει πει προεκλογικώς, λύνει, με τρόπο απόλυτα συμβατό με το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Διότι, ο Πρωθυπουργός, και όταν ακόμη προεκλογικώς αναφέρθηκε σε αριθμούς, ουδέποτε είπε ότι όλοι οι συμβασιούχοι θα αποκτήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Πάντοτε, μα πάντοτε, προσέθετε «εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σύμφωνα με το Σύνταγμα και το κοινοτικό δίκαιο». Άρα ούτε «λάθος» υπάρχει ούτε, κατά συνέπεια, λόγος «απολογίας». Το αντίθετο. Είμαστε απόλυτα συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Επιμένω γιατί δεν είναι κακό να παραδεχτεί κανείς ότι η αντιπολίτευση προεκλογικά δεν διέθετε όλα τα στοιχεία για τους συμβασιούχους και μέσα στο κλίμα εκείνης της περιόδου ελέχθη μια υπερβολή.

Πρ. Παυλόπουλος: Δεν υπάρχει κανενός είδους υπερβολή. Γιατί πάντα λέγαμε ότι θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου μόνον οι συμβάσεις εκείνων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
(ΤΑ ΝΕΑ , 20/11/2006)

Το παιχνίδι με τις λέξεις είναι το αγαπημένο των πολιτικών. Λάθη, υπερβολές, άστοχες εκτιμήσεις ανήκουν πάντα στους αντίπαλους, όπως και οι ευθύνες.