Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

αιολικοί και φωτοβολταϊκοί καλικάντζαροι



Τους καλικάντζαρους τους φαντάζεται ο λαός να είναι «μαυριδεροί με κόκκινα μάτια, με τρίχινα πόδια, με χέρια σαν της μαϊμούς κι έχουν όλο το κορμί τους τριχωτό, να μπαίνουν στα σπίτια και να κλέβουν τηγανίτες και αϊ-βασιλιάτικα γλυκά», με ιστορικά ονόματα όπως Κωλοβελόνης, Μαντρακούκος, Κοψαχείλης, Παρωρίτης, Παγάνας, Τρικλοπόδης (με το χταποδίσιο χέρι), Σιφώτης, Καταχανάς (που «βρωμάει και ζέχνει»), Μαλαπέρδας (που κατουράει σύκα, σοδειές και φαγητά), Τρικέρης και Μαλαγάνας (που ξεγελούν τα παιδιά και τους αρπάζουν τις λιχουδιές), Βατρακούκος, Μαγάρας, (που καταχ_ζει τον τόπο), Κατσιπόδης, Γουρλός, Στραβολαίμης, Κοψομεσίτης, Περίδρομος, Βραχνάς και Ξεφτέρης…

Οι κρατικοδίαιτοι αιολικοί και φωτοβολταϊκοί καλικάντζαροι μοιάζουν με κοινούς ανθρώπους. Παριστάνουν ότι είναι επιστήμονες και φορούν κοστούμια και γραβάτες. Κλέβουν από τους λογαριασμούς Κοινής Ωφέλειας (για την ώρα μόνο από την ΔΕΗ), λαδώνουν για να αγοράζουν Νόμους, νοικιάζουν Βουλευτές, Υπαλλήλους σε Μουσεία και Ιδρύματα και …Δημοσιογράφους. Κλαίγονται συνέχεια ότι δεν τους βοηθάμε αρκετά για να κλέβουν, και τους καταλαβαίνεις από μακριά, από τα εξωφρενικά τους ψέματα και τα κροκοδείλια δάκρυα.

Οι αιολικοί και φωτοβολταϊκοί καλικάντζαροι θέλουν να πληρώνονται για κάτι που δεν παράγουν, και που όταν το παράγουν είναι άχρηστο, εκτός εάν υποχρεωθούμε να το πάρουμε. ΑΥΤΟΙ ακρίβυναν το ρεύμα (γιατί ακριβαίνει η Οριακή Τιμή Συστήματος;), γιατί με το ένα χέρι κλέβουν με τις ΑΠΕ και το με το άλλο κλέβουν με το αέριο, με τελικο σκοπό να κλέβουν από την διαμελισμένη ΔΕΗ. Συγκρατούν το κόστος του ρεύματος στο 290%, αφού όμως το πάνε πρώτα στο 300%!, και διαφημίζουν το 10% κέρδος από το οποίο θα δίνουν το 2% στην μικρή μαφία των ΟΤΑ. Υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή μας κλέβουν. Και επειδή λόγω ύφεσης δεν μπορούν να κλέβουν απρόσκοπτα, ψάχνουν για φοροαπαλλαγές, στήριξη από τον Γερμανό, παράπλευρες επιδοτήσεις... τα γνωστά.

Όσο για εξοικονόμηση ορυκτών καυσίμων... Το μεγαλύτερο τους ψέμα! Πουθενά και ποτέ δεν υποκατέστησαν ΑΠΕ (πλην μεγάλων υδροηλεκτρικών) συμβατική μονάδα! Πουθενά δεν μείωσαν ουσιαστικά κατανάλωση καυσίμου. Διαφημίζουν 40% και αποδίδουν 4%. Αυτές είναι οι βιομηχανικές ΑΠΕ και φανταστείτε ποιοι τις προωθούν στην Ελλάδα.

Τα ονόματα των καλικάντζαρων τα βρήκα εδώ. Την Κοινή Ανακοίνωση την βρήκα εδώ, και εάν θέλετε να την μελετήσετε σε pdf, εδώ. Για παλαιότερες ψευδολογίες της ΕΛΕΤΑΕΝ, της ΕΣΗΑΠΕ και του καθηγητή Μυνγχάουζεν (ακόμα γελάνε οι δημοσιογράφοι από την Αίγλη), εδώ.

Πηγή: archaeopteryx

Δεν υπάρχουν σχόλια: