Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Δράμα και αυτοκίνητο

Το έχω δηλώσει κατ'επανάληψη. Η Αθήνα ήταν, και γίνεται μέρα με τη μέρα πιο ανυπόφορη, κυρίως λόγω του κυκλοφοριακού της. Οι κατοικίες αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, ενώ οι διαθέσιμοι χώροι για πάρκινκ μειώνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Η Δράμα είναι μια μικρή, ακόμη όμορφη πόλη, με πολύ παράξενο ρυμοτομικό σχέδιο. Τελικά, καταλήγει το κέντρο της να είναι μια άμορφη μάζα εμπορικών καταστημάτων, γραφείων, καφετεριών και διαμερισμάτων. Μέσα σε όλο τον αχταρμά, τουλάχιστον 10 οικοδομικά τετράγωνα θέσεις πάρκινκ έχουν δεσμευτεί για τα ταξί - μα καλά, πόσα δρομολόγια κάνουν τη μέρα, και αν όλοι αυτοί βγάζουν μεροκάματο, πώς είναι συνέχεια στις πιάτσες; Η ιδέα του δημάρχου να γεμίσει με "μπουκάλια" τη Δράμα, αφαιρεί κάθε μέρα θέσεις στάθμευσης σε καίρια σημεία. Φοβάμαι πως μέχρι να έρθει η δημοτική αστυνομία, δεν θα έχει μείνει χώρος για παρκάρισμα, νόμιμος ή μη. Ωστόσο, ως μαμά με καροτσάκι δεν ωφελήθηκα από το μεγάλωμα των πεζοδρομίων, καθώς την αύξηση την εισπράξανε μόνο οι καφετέριες που βγάλανε δυο σειρές επιπλέον τραπεζάκια.

Μήπως η Δράμα είναι μόνο για ταξιτζήδες και καφενόβιους;

3 σχόλια:

maria_pin είπε...

Το κυκλοφοριακό για τη Δράμα είναι μεγάλη πρόβλημα, που γίνεται μεγαλύτερο γιατί όλοι θέλουν να κατεβούν με το αυτοκίνητο στο κέντρο. Εμένα πάντα με κορόιδευαν που κοίταζα να παρκάρω Διοικητήριο και Γουντζίδη- η αλήθεια είναι οτι το έκανα και λόγω ασχετοσύνης, αλλά πιστεύω, πως θα γινόνταν όλα καλύτερα αν αφίναμε πότε πότε το αυτοκίνητο στο σπίτι. Τί είναι η Δράμα άλλωστε? Μια σταλιά!!

Α, και να πω οτι συμπάσχω απόλυτα με το προηγούμενο ποστ- και γω όταν επέστρεψα το 96 μετά από 7 χρόνια, δεν μπορούσε να το χωρέσει το μυαλό μου. Ακόμα τα λέμε με το φίλο μου το Στέφανο, τί άσχημες μέρες που είχαμε περάσει!

Αλλά αν έχεις την οικογένεια σου μαζί, αυτό είναι που τα κάνει όλα να αξίζουν τον κόπο!!
χχχ

Dr_MAD είπε...

Δημοτική Αστυνομία? χαχαχα

Ξέρω κι ένα άλλο με τον Τοτό...

anna είπε...

Ευτυχώς που εδώ έμαθα αρκετά ανέκδοτα: τη δημοτική Αστυνομία, το Πανεπιστήμιο, το επίδομα παραμεθορίου...