Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Νέες θέσεις εργασίας


Εμείς οι Έλληνες το έχουμε αυτό το συνήθειο, με το παραμικρό αρπαζόμαστε και μεμψιμοιρούμε. Κι όμως, το θέμα είναι απλό: Δεν είναι μόνο η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της (πλούσιας) ελληνικής οικονομίας. Είναι η καλύτερη λύση στο θέμα της ανεργίας.
1. Αντί για 40.000 δηλώσεις ΦΜΑΠ, θα έχουμε πλέον 2.000.000 δηλώσεις ακίνητης περιουσίας.
2. Αντί για μερικές χιλιάδες διμηνιαίες περιοδικές δηλώσεις από πρατηριούχους και βυτιοφορείς για το πετρέλαιο θέρμανσης, θα έχουμε τον έλεγχο και επιστροφή φόρου για 8.500.000 τιμολόγια.
Όλα αυτά αποτελούν απλοποίηση διαδικασιών και διευκόλυνση του πολίτη...

4 σχόλια:

Unknown είπε...

καλησπερα αννα χαιρομαι που σε βρηκα τυχαια.
ειμαι νεα (οχι στην ηλικια) και δεν ξερω πολυ καλα να χειριζομαι την ιστοσελιδα μου. να φανταστεις δεν ξερω να βαλω τις νεες μου φωτογραφιες μεσα.

anna είπε...

Καλώς ήρθες στο κλαμπ των bloggers. Θα μάθεις τα κόλπα, όλοι μαθαίνουμε ψάχνοντας. Για παράδειγμα, έχεις επιλέξει να μην εμφανίζεται το προφίλ σου. Έτσι, πατώντας το όνομά σου, αντί να με οδηγήσει στην ιστοσελίδα σου, μου βγάζει το μήνυμα : The Blogger Profile you requested cannot be displayed. Many Blogger users have not yet elected to publicly share their Profile.
Έτσι όμως δεν μπορείς να οδηγήσεις κόσμο στην ιστοσελίδα σου - εκτός και θέλεις να την κρατήσεις αυστηρώς προσωπική. Αν επιλέξεις εντέλει να μας αφήσεις να σε επισκεφτούμε, θα μπορέσουμε να σου δώσουμε περισσότερες οδηγίες και βοήθεια.

passi είπε...

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ O ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΜΑΠ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 1997-99

Ουδεμία διοικητική πράξη παράγει έννομα αποτελέσματα αν το όργανο που την εκδίδει στερείται του προς τούτο δικαιώματος απο το νόμο.Γι’ αυτό προκειμένων ελέγχων δηλώσεων ΦΜΑΠ, ο νομοθέτης προέβλεψε το άρθρο 28παρ.. 1 του ν.2459/97,βάσει του οποίου παρεχωρείτο δικαίωμα τέτοιων ελέγχων στα ίδια διοικητικά όργανα που προβλέπονται,αντιστοίχως,απο τη νομοθεσία για τη φορολογία εισοδήματος,δηλαδή στους προϊσταμένους των οικείων Δ.Ο.Υ. ( άρθρο 66 ν. 2238/94).
Μετά την 1-1-2008 με το ν.3634/08, μεταξύ άλλων ,έπαυσε να ισχύει το άρθρο 28 του ν. 2459/97.Δηλαδή,μετά την 1-1-2008,οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. έπαυσαν πλέον να έχουν την προαναφερθείσα εξουσιοδότηση νόμου προκειμένου να διενεργούν τους υπ’ όψιν ελέγχους δηλώσεων ΦΜΑΠ.
Εν όψει των ανωτέρω ζήτησα να πληροφορηθώ απο την Δ.Ο.Υ. μου, βάσει ποίων διατάξεων νόμου, με ποιό νόμιμο δικαίωμα,προβαίνει τώρα (θέρος 2008) η υπηρεσία αυτή σε διαδικασίες ελέγχων ΦΜΑΠ.Δεν έλαβα απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα,αλλά , αντ’ αυτού,προβάλλεται ο γενικός και ανακριβής ισχυρισμός ότι ο έλεγχος των δηλώσεων ΦΜΑΠ δεν καταργήθηκε με τον ν.3634/08.
Όμως ,για να καταργηθεί ή να μην καταργηθεί κάτι με νόμο, θα πρέπει αυτό το κάτι, πρώτα-πρώτα ,να υφίσταται.Όταν εκδόθηκε ο ν.3634/08,με το άρθρο 21 παρ.1 του οποίου ,καταργήθηκαν ( απο 1-1-2008) οι διατάξεις των άρθρων 21 έως 35 του ν.2459/97 που αφορούν τον ΦΜΑΠ,δεν υφίστατο (ούτε καν εξελίσσετο ) κανένας εν προκειμένω έλεγχος δηλώσεων ΦΜΑΠ,συνεπώς, κάτι που ήταν ανύπαρκτο δεν μπορούσε να καταργηθεί ούτε να μην καταργηθεί με το νόμο αυτό.
Εν τοιάυτη περιπτώσει ,προφανώς,ο πιο πάνω ισχυρισμός θα πρέπει να νοηθεί ως ισχυρισμός ότι δεν καταργήθηκε το δικαίωμα ελέγχου των δηλώσεων ΦΜΑΠ.Δικαίωμα όμως σημαίνει νόμιμο δικαίωμα.Συνεπώς,η κ.Προίσταμένη της Δ.Ο.Υ.μου οφείλει να απαντήση , ευθέως και χωρίς υπεκφυγές, στο εξής σαφές και συγκεκριμένο ερώτημα : βάσει ποίας ισχύουσας σήμερα ( και όχι καταργηθείσης) διάταξης νόμου προκύπτει δικαίωμα της προϊσταμένης της Δ.Ο.Υ. ελέγχου δηλώσεων ΦΜΑΠ; Και τούτο διότι οι έλεγχοι γίνονται τώρα,άρα ,τώρα πρέπει να υφίσταται αντίστοιχο προς τούτο νόμιμο δικαίωμα που να προκύπτει απο ισχύουσα τώρα σχετική διάταξη νόμου.
Αν ,πάλι, η κ. Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. θεωρεί ότι το ανύπαρκτο σήμερα (και ήδη από 1-1-2008) άρθρο 28 του ν. 2459/97 της δίδει νόμιμο δικαίωμα (αλήθεια,πώς;) να διενεργεί τώρα (θέρος του έτους 2008) ελέγχους δηλώσεων ΦΜΑΠ,τότε οφείλει αυτό να το απαντήσει σαφώς και εγγράφως και να αιτιολογήσει την τυχόν άποψη της αυτή εμπεριστατωμένα,εν όψει της κοινής λογικής που υπαγορεύει ότι μία διοικητική πράξη που στερείται παντός ερείσματος είναι πρόδηλα παράνομη και ο υπάλληλος, σε κάθε περίπτωση,οφείλει να απέχει από πρόδηλα παράνομες διοικητικές πράξεις.

passi είπε...

«ο ΦΜΑΠ υπήρχε και δεν απέδιδε, τον πλήρωναν μόνο μερικά κορόιδα». Είπε ο Υπουργός Οικονομίας κ.Παπαθανασίου

Ο Υπουργός Οικονομίας κ.Παπαθανασίου μιλώντας στις 30 Μαρτίου 2009 στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega απέφυγε να δεσμευτεί ότι η κυβέρνηση δεν θα λάβει πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος επικαλούμενος την έντονη μεταβλητότητα που προκαλεί στην οικονομία η διεθνής κρίση.

Το μέτρα που απέκλεισε ο υπουργός είναι η αύξηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα και η αύξηση του Ενιαίου Τέλος Ακινήτων, καθώς, όπως είπε, είναι ένας αναλογικός φόρος και πληρώνουν όλοι ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας τους, ενώ «ο ΦΜΑΠ υπήρχε και δεν απέδιδε, τον πλήρωναν μόνο μερικά κορόιδα».